Το πρόγραμμα FET (Μελλοντικές & Αναδυόμενες Τεχνολογίες) στον Ορίζοντα 2020

Οι δράσεις του προγράμματος των Μελλοντικών και Αναδυόμενων Τεχνολογιών (FET) στοχεύουν στην δημιουργία γόνιμου εδάφους για την ανάπτυξη δια-τμηματικών και πολύ-επιστημονικών συνεργασιών που θα αφορούν έρευνα πέρα από τα συνηθισμένα (Blue sky research) αλλά πάντα με σαφή προσανατολισμό στις νέες τεχνολογίες που θα επιφέρουν αλλαγές στην αγορά.
 
Tο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της ΕΕ, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών) διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «Μελλοντικές και Αναδυόμενες Τεχνολογίας (FET)» του Ορίζοντα 2020, με έμφαση στη δράση FET Flagships.
 
Το πρόγραμμα αποτελείται από τρεις συμπληρωματικές δράσεις:
 
 • FET Open”: υποστήριξη ιδεών για ριζικά νέες μελλοντικές τεχνολογίες, οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο
 • FET Proactive”: υποστήριξη αναδυόμενων τεχνολογιών, με στόχο να δημιουργηθεί κριτική μάζα Ευρωπαίων ερευνητών σε υποσχόμενες διερευνητικές δράσεις έρευνας
 • FET Flagships”: υποστήριξη πρωτοβουλιών στις οποίες εκατοντάδες Ευρωπαίοι ερευνητές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιλύσουν φιλόδοξες επιστημονικές και τεχνολογικές προκλήσεις, όπως η κατανόηση του Ανθρώπινου Εγκεφάλου ή η ανάπτυξη νέων υλικών όπως το Γραφένιο.
 
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες FET Flagships στον Ορίζοντα 2020 (Graphene, Human Brain, Quantum), το Πρόγραμμα Εργασίας 2018-2020, η ελληνική συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς και οι ελληνικές θέσεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο (9ο Πρόγραμμα Πλαίσιο).   Το νέο πρόγραμμα του FET θα παρουσιάσει ο κ. Thomas Skordas - Director for Digital Excellence and Science Infrastructure  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή στη διεύθυνση: http://www.ekt.gr/event-registration
 
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live/
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.ekt.gr/el/events/21022

Aνοικτή εκδήλωση για την Ευρωμεσογειακή πρωτοβουλία PRIMA

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση για την Ευρωμεσογειακή πρωτοβουλία PRIMA “Partnership for Research & Innovation in the Mediterranean Area” στους τομείς των Υδάτων και των Αγροδιατροφικών συστημάτων.
 
Κεντρικός ομιλητής ο Επίτροπος Έρευνας και Καινοτομίας της Ε.Ε, κ. Carlos MOEDAS.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ε. Ένωση (Ορίζοντας 2020) και εθνικούς πόρους και απευθύνεται στις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στα ΑΕΙ, στα ερευνητικά κέντρα, και λοιπούς φορείς.
 
Στόχος της Ευρωμεσογειακής πρωτοβουλίας  PRIMA είναι η χρηματοδότηση καινοτόμων ερευνητικών προσεγγίσεων για την βελτίωση και την βιώσιμη διαχείριση των Υδάτων και των Αγροδιατροφικών συστημάτων στην Μεσόγειο, περιοχή  ιδιαίτερα επιβαρυμένη από την κλιματική αλλαγή, την αστικοποίηση και πληθυσμιακή αύξηση.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 48 (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας).
 
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εκδήλωση (πρόγραμμα κλπ.) θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα στον ιστότοπο της ΓΓΕΤ.
 
 

Διεθνές Συνέδριο “Journalism, Society and Politics in the Digital Media Era”

Με κεντρικούς ομιλητές τον Nico Carpentier από το Πανεπιστήμιο Uppsala της Σουηδίας, τον Νίκο Χριστοδουλίδη, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Paul Mihailidis του Emerson College των ΗΠΑ και δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς από περισσότερες από 45 χώρες από τα πεδία της Επικοινωνίας, της Κοινωνιολογίας και των Πολιτικών Επιστημών, των Οικονομικών και των Πολιτισμικών Σπουδών, της Ψυχολογίας και της Ανθρωπολογίας, στο #AMIRetreat2017 και σε 21 panels, θα αναλυθούν θέματα που κυριαρχούν στην ειδησεογραφία, στην πολιτική ζωή αλλά και στις απλές, καθημερινές μας συζητήσεις:
 
 • Η κοινωνική κατασκευή και ο ρόλος των ψευδών ειδήσεων στη διαμόρφωση των πεποιθήσεών μας, η παραπληροφόρηση και η αμεροληψία.
 • Wikileaks, Snowden και Surveillance Society. Σε μια εποχή όπου θεωρείται ότι όλα παρακολουθούνται από τις Αρχές, πώς αντιμετωπίζονται αυτοί που παρακολουθούν τις ίδιες τις Αρχές δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία;
 • Brexit, αλήθειες και ψέματα. Πώς παρουσιάζονται τα αίτια και οι συνέπειες του Brexit στον Τύπο;
 • Οι εκλογές μέσα από τα ΜΚΔ και τα memes. Πώς γίνεται η σάτιρα viral και πώς επηρεάζει την εικόνα του κάθε υποψήφιου;
 • Πώς επηρεάζεται η παραγωγή ειδήσεων από την εθνική ταυτότητα; Ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνεται η Ευρώπη στα εθνικά Μέσα διαφορετικών κρατών.
 • Ο πόλεμος, το προσφυγικό και η σύγκρουση στα νέα Μέσα. Πώς απεικονίζεται ο πρόσφυγας στα νέα και στα παραδοσιακά Μέσα; Πώς χτίζεται η εικόνα του και ποιες οι αιτίες δημιουργίας του προσφυγικού;
 • Τεχνολογία, τεχνοφοβία, τεχνοφιλία. Ποια τα όρια; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της τεχνολογίας και ποια τα οφέλη.
 • Πώς επηρεάζεται η εικόνα της χώρας και της κοινωνίας στη νέα ψηφιακή εποχή; Επηρεάζεται η οικονομία του κράτους από τις εξελίξεις της τεχνολογίας και τα ΜΚΔ;
 • Πώς κατασκευάζουν οι πολιτικοί την εικόνα της χώρας τους; Επηρεάζεται η πολιτική ρητορική από τις εξελίξεις της τεχνολογίας; Πώς χρησιμοποιούν οι πολιτικοί τα ΜΚΔ;
 • Πώς επηρεάζεται η δεοντολογία στη νέα ψηφιακή εποχή που ζητάει ολοένα και πιο γρήγορες δημοσιεύσεις και πώς επαναπροσδιορίζεται; Εκπαίδευση δημοσιογράφων στο νέο ψηφιακό περιβάλλον και επαναφορά της συνδεσιμότητας μεταξύ της δημοσιογραφίας και της κοινωνίας μέσω της ανάκτησης της χαμένης εμπιστοσύνης του κοινού στα Μέσα.
 
Tο συνέδριο συνδιοργανώνεται από:
 1. το Advanced Media Institute,
 2. το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου,
 3. το Centre for the Study of Journalism, Culture and Community at Bournemouth University (UK),
 4. το Laboratory of Research in New Economy and Development του University Hassan II Casablanca (Morocco),

με:

 1. Μέγα Χορηγό τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα,
 2. Μεγάλους Υποστηρικτές το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στις εγκαταστάσεις του οποίου θα λάβουν χώρα οι εργασίες του Συνεδρίου,

Χορηγούς:

 1. τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού,
 2. την A. & E. C. Emilianides C. Katsaros & Associates LLC,
 3. την RCB Bank,
 4. την AKTOR CONTRACTORS Ltd,
 5. τον Δήμο Λεμεσού.
 
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του #AMIRetreat2017http://amiretreat2017.com/
 
 

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης - Βόλος

Σας προσκαλούμε στο 2o Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής  Κληρονομιάς - 2017 (2nd Pan-Hellenic Conference on Digital Cultural Heritage-EuroMed 2017), που θα γίνει στην Ελλάδα , στην όμορφη πόλη του Βόλου κατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 1 έως και Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017.
 
Το συνέδριο θα τελεστεί στους φιλόξενους χώρους του Παραλιακού Συγκροτήματος "Παπαστράτου" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα αμφιθέατρα «Γ. Κορδάτος» και «Γ. Σαράτσης», που διαθέτουν σύγχρονα μέσα βιντεοπροβολών και τηλεπικοινωνίας (Wi-Fi κτλ.), ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο , όπως συνέβη και στο 1ο Συνέδριο το έτος 2015, ταξιδεύοντας εικόνες του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλη την Υφήλιο.
 
Οι ενδεικτικοί θεματικοί άξονες προβληματισμού του Συνεδρίου είναι οι ακόλουθοι:
 1. Νέες τεχνολογίες στις ανθρωπιστικές επιστήμες
 2. Η ψηφιοποίηση στην Αρχαιολογία και τον τουρισμό 
 3. Ψηφιακή Πολιτιστική κληρονομιά και η διαχείριση της
 4. Συντήρηση, Προστασία  και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στο ψηφιακό πολυμεσικό περιβάλλον και διαδίκτυο (Εκπαίδευση, Τουρισμό, κτλ)
 5. Νομικό πλαίσιο και ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομίας (συμβάσεις, προγράμματα, πνευματικά δικαιώματα)
 6. Εμπειρίες, νέες προκλήσεις και προοπτικές για την ψηφιακή κοινωνία της Πολιτιστικής Κληρονομίας.
 
 
 
Προγραμματισμός υποβολής επιστημονικών εργασιών
 

30 Σεπτεμβρίου 2017

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής περιλήψεων εργασιών ή POSTERS από τους συγγραφείς

Α’ δεκαπενθήμερο Οκτ 2017

Αξιολόγηση εργασιών από Επιστημονική Επιτροπή

15 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση συγγραφέων σχετικά με αποδοχή εργασιών από την Επιστημονική Επιτροπή

30 Οκτ  2017

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής full paper από τους συγγραφείς

Α’ 10ήμερο Νοε 2017

Αξιολόγηση εργασιών από Επιστημονική Επιτροπή

10 Νοεμβρίου   2017

Ενημέρωση συγγραφέων σχετικά με σχόλια / διορθώσεις από την Επιστημονική Επιτροπή

20 Νοεμβρίου  2017

Υποβολή Τελικών κειμένων εργασιών -Διαμόρφωση τελικού προγράμματος συνεδρίου

 
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.
 
Για περισσότερες πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχήςhttp://euromed2017.eu/
Τηλ. +30 6974881944
 
Με Εκτίμηση
 
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
 
Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα
Δίκτυο "Περραιβία"
 
Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

ΜΑΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ - Πανεπιστήμιο ΤΕΠΑΚ-ΚΥΠΡΟΣ
ΘΕΟΔ. ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ - Καθηγητής ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΑΛΗΣ - Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ -Ομ. Καθηγητής ΤΕΙ Αθηνών
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΡΙΑΠΑΣ - Οικονομολόγος -Σύμβουλος Ανάπτυξης ΕΛΛΑΔΑ

Βραδιά του Ερευνητή - μια γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα - σε εκατοντάδες πόλεις της Ευρώπης και σε 9 πόλεις της Ελλάδας

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια μεγάλη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα, με σύνθημα «Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας» η φετινή βραδιά θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254) και στο Πολυτεχνείο καθώς και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ξάνθη, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Ρέθυμνο, Κόρινθο, στις 29 Σεπτεμβρίου!
 
Μέσα από παρουσιάσεις, πειράματα, δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, διαγωνισμούς και ποικίλες πρωτότυπες εκδηλώσεις, η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της τόσο στον χώρο της εκπαίδευσης όσο και κυρίως στο ευρύτερο κοινό δίνοντας του την ευκαιρία μιας άμεσης προσέγγισης με τους ανθρώπους της επιστήμης.
 
Επιπρόσθετα, λίγο πριν την μεγάλη Βραδιά στον Ελληνικό Κόσμο, επτά μικρότερες εκδηλώσεις θα προηγηθούν της κεντρικής, για την καλύτερη γνωριμία του κοινού με τους στόχους και το ερευνητικό έργο των επιστημονικών φορέων/συνδιοργανωτών: συγκεκριμένα στην Αθήνα λίγο πριν τις 29 Σεπτεμβρίου τα ερευνητικά κέντρα: Εθνικό Αστεροσκοπείο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ΕΛΚΕΘΕ (στην Ανάβυσσο) και το Ινστιτούτο Παστέρ θα ανοίξουν τους φιλόξενους χώρους τους, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης, το ενυδρείο του ΕΛΚΕΘΕ θα περιμένει μικρούς και μεγάλους!
 
Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας!
 
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, 17.00 – 24.00
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» - Πειραιώς 254
 
Με ελεύθερη είσοδο
 
 
 
Πηγή: www.fhw.gr

Ημερίδα του ΕΚΤ για τις προοπτικές της Ανοικτής Επιστήμης και τον ρόλο των ερευνητών

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), συμμετέχοντας ενεργά στη συζήτηση που διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την Ανοικτή Επιστήμη (Open Science) και την Ανοικτή Πρόσβαση στις επιστημονικές δημοσιεύσεις και δεδομένα, διοργανώνει την Πέμπτη 15 Ιουνίου (9:30-14:30) ημερίδα με τίτλο "Ανοικτή Επιστήμη: Ζητήματα και Προοπτικές" στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις για την Ανοικτή Επιστήμη σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Επίσης οι ερευνητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν με υπηρεσίες και εργαλεία που υποστηρίζουν την ανοικτή πρόσβαση σε δημοσιεύσεις και δεδομένα που παράγονται στο πλαίσιο της έρευνάς τους.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού έργου OpenAIRE το οποίο υποστηρίζει τη μετάβαση στην Ανοικτή Επιστήμη και την ενίσχυση του αντίκτυπου και της επανάχρησης των επιστημονικών δημοσιεύσεων και δεδομένων. Το ΕΚΤ είναι εταίρος του έργου και εθνικό σημείο πληροφόρησης σε θέματα Ανοικτής Πρόσβασης (National Open Access Desk/ OpenAIRE NOAD).

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα και την εγγραφή σε αυτή (η συμμετοχή είναι χωρίς κόστος, αλλά απαιτείται online εγγραφή) διατίθενται στην ιστοσελίδα της Ημερίδας http://www.ekt.gr/el/events/20872.  Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στη διεύθυνση: http://media.ekt.gr/live.

 

Ημερίδα "Ανοικτή Επιστήμη: Ζητήματα και Προοπτικές"

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο OpenAIRE2020 και Εθνικό Σημείο Υποστήριξης και Ενημέρωσης για την Ανοικτή Πρόσβαση στον Ορίζοντα 2020 (OpenAIRE NOAD), διοργανώνει Ημερίδα για την Ανοικτή Επιστήμη την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Βασ. Κωνσταντίνου 48). Η εκδήλωση επιδιώκει να αποτελέσει ένα forum διαλόγου μεταξύ των κυριότερων φορέων (stakeholders) στην Ελλάδα για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί το παράδειγμα της Ανοικτής Επιστήμης στη χώρα, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς εξελίξεις και τάσεις, αξιοποιώντας τις υφιστάμενες υποδομές, καθώς και τις εμπειρίες άλλων χωρών. Παράλληλα, με επίκεντρο την ερευνητική κοινότητα θα παρουσιαστούν υπηρεσίες και εργαλεία για την υποστήριξη της συμμόρφωσης των ερευνητών με τις υποχρεώσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος Ορίζοντας 2020, για την παροχή Ανοικτής Πρόσβασης σε δημοσιεύσεις και επιστημονικά δεδομένα όσο και στην ενθάρρυνση της μετάβασης στο παράδειγμα της Ανοικτής Πρόσβασης/Ανοικτής Επιστήμης. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή στη διεύθυνση: http://www.ekt.gr/event-registration Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά στη διεύθυνση http://media.ekt.gr/live/

Πηγή: www.ekt.gr

3η ξενάγηση από το ΕΚΠΑ στην Αθηναϊκή Τριλογία

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν το τρία προηγούμενα Σάββατα οι ξεναγήσεις στην Αθηναϊκή Τριλογία, προσφορά του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας με τον αναπληρωτή καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Δημήτρης Παυλόπουλος και μεταπτυχιακούς σπουδαστές Ιστορίας της Τέχνης.  

Generation Y

Ένα τετραήμερο έκφρασης των νέων από το ΕΚΠΑ και το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, για τον εορτασμό των 180 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου

Mobility Fair 2017 - Η 2η Έκθεση Κινητικότητας στην Ελλάδα

 

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης συμμετέχει στο Mobility Fair 2017 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 22 Μαΐου.

Innovathens, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2 (Πειραιώς 100, Γκάζι)

http://mobilityfair2017.esngreece.gr/#sthash.I6YEruh4.dpuf

 

 

Πηγή: www.ekt.gr

Συμμετοχή της ΕΥΔ στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία «Η Ευρώπη στην περιοχή μου»

Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EUinMyRegion) είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας, που στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους μέσα από μέρες ανοιχτές προς το κοινό, τα Open Days. Συμμετέχουν πάνω από 20 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις δράσεις της Ελλάδας θα βρείτε εδώ.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν συγχρηματοδοτούμενα έργα, να ενημερωθούν γι’ αυτά και να μοιραστούν εμπειρίες και εικόνες μέσα από τα social media.
Η Ειδική Υπηρεσία του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή καμπάνια με τη δυνατότητα που προσφέρει στους πολίτες να παρακολουθήσουν δωρεάν και με πρόσβαση σε ΑμεΑ, κινηματογραφικά αφιερώματα σε θεματικές ενότητες που άπτονται των συγχρηματοδοτούμενων παρεμβάσεών της. Έτσι, οι πολίτες απόλαυσαν οπτικοακουστικά αφιερώματα στα ακόλουθα φεστιβάλ κινηματογράφου, animation & ντοκιμαντέρ:

 • στις 29/03/2017-02/04/2017 διεξήχθη στην Κέρκυρα το φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Corfu Animation Festival με κινηματογραφικό αφιέρωμα στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και τίτλο  “Be Alert, Be there” με –παράλληλες- δράσεις/θεματικά σεμινάριο σε οπτικοακουστικά μέσα και ειδικές ανάγκες
 • στις 27/04/2017-30/04/2017 διεξήχθη στην Αθήνα το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Κινηματογράφου Athens Video Dance Project με κινηματογραφικό αφιέρωμα στις μειονότητες και τίτλο «Us and Others” με –παράλληλες- δράσεις/θεματικά σεμινάρια στον αυτοσχεδιασμό, τη σύνθεση και την τέχνη του videodance
 • στις 09/05/2017-10/05/2017 διεξήχθη στην Αθήνα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Big Bang με συγχρηματοδοτούμενο κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Ανεργία.

Σε εξέλιξη είναι ακόμη

 • στην Aθήνα/ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (χώρος αφίξεων) το φεστιβάλ με τίτλο “PostFutureJourney”,  με κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τίτλο “Feel Free To Feel Green” . Η διάρκειά του φεστιβάλ και του αφιερώματος εκτείνεται από 08/03/2017 έως τις 23/07/2017.

Τα παραπάνω κινηματογραφικά αφιερώματα πραγματοποιούνται, παράλληλα, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

 

Πηγή: http://www.edulll.gr

Σεμινάρια Συγγραφής Προτάσεων για το Πρόγραμμα LIFE – Πρόσκληση 2017, Αθήνα, 22-25/05/2017

Το Πράσινο Ταμείο και η Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE (Greek LIFE Task Force – GR LTF), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), διοργανώνουν «Σεμινάρια Συγγραφής Προτάσεων για το Πρόγραμμα LIFE – Πρόσκληση 2017», στην Αθήνα, από 22 έως 25 Μαΐου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πράσινου Ταμείου, στη Βίλα Καζούλη, Λεωφόρος Κηφισίας 241, στην Κηφισιά.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων θα διαμορφωθεί ως εξής:

Δευτέρα 22 Μαΐου, 11:00 – 17:00
Περιβάλλον και Αποδοτικότητα Πόρων

Τρίτη 23 Μαΐου, 11:00 – 17:00
Φύση και Βιοποικιλότητα

Τετάρτη 24 Μαΐου, 11:00 – 17:00
Μετριασμός της Κλιματικής Αλλαγής
Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή

Πέμπτη 25 Μαΐου, 11:00 – 17:00
Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Πληροφόρηση
Κλιματική Διακυβέρνηση και Πληροφόρηση

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στην φόρμα εγγραφής.

 

Πηγή: www.lifetaskforce.gr

Βραβεία ΜΜΕ της Ευρωπαϊκής Μετεωρολογικής Εταιρείας

Μέχρι τις 2 Ιουνίου η υποβολή συμμετοχών στα Βραβεία Media Awards της Ευρωπαϊκής Μετεωρολογικής Εταιρείας για την επικοινωνία της επιστήμης.

Στόχος των βραβείων είναι η επιβράβευση προσπαθειών για τη γεφύρωση του χάσματος επικοινωνίας μεταξύ της επιστήμης και της κοινωνίας, και την καλύτερη προβολή της μετεωρολογίας και κλιματολογίας προς το ευρύτερο κοινό.

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το ASF 2017, υπενθυμίζοντας σε 30.000 επισκέπτες ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και ψυχαγωγία!

Με φετινό σύνθημα «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας», ερευνητικοί και τεχνολογικοί φορείς ταξίδεψαν το κοινό που επισκέφτηκε την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στον κόσμο της τεχνολογίας του αύριο, παρουσιάζοντας εντυπωσιακές εφαρμογές, πειράματα και καινοτόμες ανακαλύψεις. 

Συμπόσιο για την Προώθηση του Δυναμικού Καινοτομίας των Ερευνητικών Υποδομών

Συμπόσιο με θέμα «Προώθηση του Δυναμικού Καινοτομίας των Ερευνητικών Υποδομών» που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου 2017, στη Λισαβόνα (Fundação Calouste Gulbenkian , FCG) διοργανώνει το RICH, το δίκτυο των Εθνικών Σημείων Επαφής για τις Ερευνητικές Υποδομές, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

4η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ (Patras Innovation Quest 2017)

Η 4η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ (Patras Innovation Quest 2017), θα πραγματοποιηθεί από τις 07 έως 09 Απριλίου 2017, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, και αποτελεί συνδιοργάνωση των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας.

Δράσεις Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) - 2017

Η Βιβλιοθήκη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) που περιλαμβάνουν ενημερωτικές επισκέψεις στις βιβλιοθήκες-μέλη του Δικτύου, διοργανώνει ομιλία και ξενάγηση για το κοινό στους χώρους της Βιβλιοθήκης, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 (Αμερικής 11, Αθήνα).

Εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων στην Ελλάδα B2B @EUSAIR Forum 2017

Την εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων "B2B @ EUSAIR Forum 2017" διοργανώνει το Enterprise Europe Network-Hellas, το μεγαλύτερο δίκτυο της χώρας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία που συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στις 11 Μαΐου 2017, στα Ιωάννινα.

Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας Athens Science Festival

Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία; Ή Τεχνητή Νοημοσύνη, Μεγάλα Δεδομένα, Προγραμματισμός, Γενετική; Δεν απέχουμε πολύ από την εποχή που τα τελευταία θα αποτελούν κομμάτι της βασικής μας εκπαίδευσης.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS