Κυκλοφορεί

Δήλωσαν...

  1. Να σταματήσουν οι αποκλεισμοί αποτινάσσοντας τον προσωποπαγή τρόπο των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος. Η διοίκηση πρέπει να λειτουργεί χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις.

    Θ. Πελεγρίνης, 11/06/10


  2. Η ντροπή που νιώθω είναι απέραντη όχι μόνο γιατί δεν μπορώ να αντιδράσω, αλλά πιο πολύ γιατί βλέπω γύρω μου όλους αυτούς τους διαμορφωμένους από τους πολιτικούς μου αντιπάλους να δέχονται αδιαμαρτύρητα τον ευτελισμό της χώρας μας.

    Μ. Θεοδωράκης, Επίκαιρα, 06/05/10


  3. Κανείς δεν είναι ασφαλής από τους κινδύνους ακόμη και εάν είναι ταξιδιώτης με εισιτήριο πρώτης θέσης. Η επέκταση της κρίσης είναι συστημική και η λύση μπορεί να είναι μόνον κοινή και πολιτική.

    Τζ.Τρέμοντι, 06/05/10


  4. H συνείδηση και η αξιοπιστία μου δεν μου επέτρεπαν να ψηφίσω ενάντια σε αυτό που πιστεύω.

    Ν. Μπακογιάννη, 07/05/10


  5. Οι συνταγές που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ταυτόσημες με αυτές που εφαρμόστηκαν εδώ το 2001. Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα τελειώσουν άσχημα.

    Κριστίνια Φερνάντες ντε Κίρχνερ, 06/05/10


  6. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να εγκαταλείψει την πολιτική «δημοσίων σχέσεων»... είναι ώρα, ακόμη, να εφαρμοστεί ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο.

    Ν.Δένδιας, 06/05/10


  7. Φωνάζατε ότι λεφτά υπάρχουν, και σήμερα έρχεστε να μας κάνετε μάθημα υπευθυνότητας. Mας βάζετε πιο βαθιά στον κύκλο της ύφεσης και γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο.


    Α. Σαμαράς, 06/05/10


  8. Στις προηγούμενες δεκαετίες είχαμε «λάθη», αλλά στην τελευταία πενταετία είχαμε «εγκλήματα».

    Γ. Παπανδρέου, 06/05/10


  9. Η Ελλάδα είναι μοναδική και ειδική περίπτωση. NA σβηστεί η φωτιά που άναψε στην Ελλάδα πριν εξαπλωθεί στο δάσος.

    Όλι Ρεν, 06/05/10


  10. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα μας υπενθυμίζουν πως η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί και αυτό ίσως να έχει επιπτώσεις και σε μας.

    Κέβιν Ραντ, 06/05/10


  11. Εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη και τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των τριών αθώων θυμάτων. Καταδικάζουμε κάθε είδους βία που ξεχειλίζει την σημερινή κοινωνία.

    05/05/10


  12. Δεν φέρουν εγκαύματα, πέθαναν από ασφυξία, εισέπνευσαν τοξικά αέρια και καπνό.Πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο.

    Φ. Κουτσάφτης, Αυτοψία στην Marfin, 05/05/10


  13. Ένα κράτος που ακόμη μοιάζει αδύναμο να αντιμετωπίσει τη βίαιη επιβολή του νόμου των κουκουλοφόρων.

    Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, 05/05/10


  14. Πόσες καταστροφές της πόλης πρέπει να ζήσουμε για να βρεθεί μία Κυβέρνηση που να πει το μεγάλο όχι σε αυτή την κατάσταση, εξαφανίζοντας τώρα όλους αυτούς τους τρομοκράτες της πόλης μας.

    Ν. Κακλαμάνης, 05/05/10


  15. O μόνος τρόπος για να τεθούν στο περιθώριο οι δυνάμεις τυφλής βίας, που προσχηματικά και μόνο επικαλούνται την κρίση για να σπείρουν στο πέρασμά τους καταστροφή και πόνο, είναι η υπεύθυνη στάση όλων μας.

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, 05/05/10


first
  
last
 
 
start
stop

Προκηρύξεις

September 2010
M T W T F S S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Καιρός

An error occured during parsing XML data. Please try again.

στο Facebook

στο mail σας

Λάβετε τον Ακαδημαϊκό λόγο στο mail σας

Βιβλιοπαρουσίαση

RSS

Δείτε τα νέα του Ακαδημαϊκού Λόγου μέσω RSS

FacebookGoogleDel.icio.usTwitterDigg

Τεχνολογίες Δημοσιοποίησης Χαρτογραφικού Περιεχομένου στον Παγκόσμιο Ιστό

Τεχνολογίες Δημοσιοποίησης Χαρτογραφικού Περιεχομένου στον Παγκόσμιο Ιστό
Eμμανουήλ Στεφανάκης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΕΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
Στουρνάρη 49Α
106 82, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-38.45.594
FAX: 210-38.08.009
http://www.newtech-publications.gr
Η δημοσιοποίηση χαρτογραφικού περιεχομένου στον Παγκόσμιο Ιστό αποτελεί σήμερα μια κοινή πρακτική. Αυτή επιτυγχάνεται με πολλαπλούς τρόπους, εφαρμόζοντας διαφορετικές τεχνικές κι εργαλεία, ενώ συνοδεύεται άλλοτε από περιορισμένη κι άλλοτε από υψηλή διαδραστικότητα. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια έντονη δραστηριότητα στην ανάπτυξη προδιαγραφών και τυποποιήσεων, που εξασφαλίζουν τη διαλειτουργικότητα των εφαρμογών μέσα στον Παγκόσμιο Ιστό. Ευέλικτες υπηρεσίες (WMS, WFS, WCS, CSW, κά.) κι εκφραστικές γλώσσες (GML, SVG, KML, κά.) έχουν ήδη υιοθετηθεί και συντηρούνται από διεθνείς κοινοπραξίες κι οργανισμούς, όπως την W3C, την OGC και τον ISO.
Στόχος του παρόντος συγγράμματος είναι να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει τον κόσμο του Παγκόσμιου Ιστού και να αναγνωρίσει τις εναλλακτικές δυνατότητες που του προσφέρει στη δημοσιοποίηση χαρτογραφικού περιεχομένου. Απευθύνεται τόσο σε γεω-επιστήμονες, που επιθυμούν να γνωρίσουν τις τεχνικές διάχυσης χαρτογραφικού περιεχομένου στον Παγκόσμιο Ιστό, όσο και σε επιστήμονες πληροφορικής, που αναζητούν τη φύση των εργαλείων (γλωσσών και υπηρεσιών) για τη δημοσιοποίηση δεδομένων με γεωγραφική διάσταση.
Το περιεχόμενο του συγγράμματος οργανώνεται σε δέκα κεφάλαια, στα οποία επιχειρείται η αποτύπωση των αρχών κι εργαλείων, που αναμένεται διαχρονικά να διέπουν τις βασικές τεχνικές της χαρτογραφίας στον Παγκόσμιο Ιστό. Το σύγγραμμα συνοδεύεται από μια ιστοσελίδα, η οποία φιλοξενεί τους κώδικες των προγραμμάτων, ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να τους αξιοποιήσει και να πειραματιστεί με αυτούς. Επιπλέον, στην ιστοσελίδα υπάρχει πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό, όπως εφαρμογές, εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, κά. 
Ο Δρ. Εμμανουήλ Στεφανάκης (Διπλ. Μηχ/κός, M.Sc. Eng) είναι από το 2000 μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και μέλος ΣΕΠ στο Πρόγραμμα Σπουδών Πληροφορικής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

 

Με ενδιαφέρουν...

Πρωτοσέλιδα Αναζήτηση εργασίας

...πρωτοσέλιδα
(σύντομα κοντά σας)

...αγγελίες
first
  
last
 
 
start
stop

webTV

Ένταση στο Υπουργείο Παιδείας
με τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς
26/08/2010