«Η Δημοκρατία, η Δημαγωγία και ο Πλάτων»: Μία ενδιαφέρουσα διάλεξη της Καθηγήτριας Angie Hobbs, στο ΕΙΕ

 • Εκδηλώσεις
 • Σχολιάστε πρώτοι!
 • «Η Δημοκρατία, η Δημαγωγία και ο Πλάτων»: Μία ενδιαφέρουσα διάλεξη της Καθηγήτριας Angie Hobbs, στο ΕΙΕ

  Στην ομιλία της η Angie Hobbs υποστηρίζει ότι το έργο του Πλάτωνα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος βίωσε την άμεση δημοκρατία και όχι τη φιλελεύθερη αντιπροσωπευτική δημοκρατία που αναδύθηκε κατά τον 17ο και 18ο αιώνα, μπορεί να μας βοηθήσει να σκεφτούμε και να κατανοήσουμε ορισμένα ενδιαφέροντα θέματα.

  Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών (ΙΙΕ) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), η Βρετανική Σχολή Αθηνών (British School at Athens) και το Ινστιτούτο Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Institute of Classical Studies, University of London), διοργανώνουν εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει η Angie Hobbs, καθηγήτρια της Κατανόησης της Φιλοσοφίας από το Κοινό στο Πανεπιστήμιο του Sheffield, με θέμα «Η Δημοκρατία, η Δημαγωγία και ο Πλάτων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, και ώρα 19.30.
  Τα τελευταία χρόνια ποικίλα μορφώματα με αντικρουόμενους στόχους σε διάφορες χώρες ισχυρίζονται ότι είναι υποστηρικτές της δημοκρατίας, της «εξουσίας που πηγάζει από τον λαό», ενώ επικρατεί έντονη σύγχυση και διαφωνία ως προς το πώς προσδιορίζεται ο «δήμος», ο «λαός» και τί υποστηρίζει ότι συνιστά άσκηση εξουσίας εκ μέρους του.
  Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Φθινοπωρινών Διαλέξεων στις Κλασικές Σπουδές που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική και στην ελληνική νοηματική με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

  Πηγή:www.ekt.gr, με πληροφορίες από Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών / ΕΙΕ

   

  Προσθήκη σχολίου

  0 σχόλια

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  επιστροφή στην κορυφή