Νέος κύκλος διαλέξεων στο ΕΙΕ με θέμα «Νεότητα, αντιγήρανση και μακροζωία»

 • Εκδηλώσεις
 • Σχολιάστε πρώτοι!
 • Νέος κύκλος διαλέξεων στο ΕΙΕ με θέμα «Νεότητα, αντιγήρανση και μακροζωία»

  Στο πλαίσιο του προγράμματος των Μορφωτικών Εκδηλώσεων "Επιστήμης Κοινωνία", του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας και το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, διοργανώνουν τον Μάρτιο, τον Γ΄ Kύκλο Oμιλιών 2017-2018, με θέμα "Νεότητα, αντιγήρανση και μακροζωία: σύγχρονες προσεγγίσεις της βιολογικής ηλικίας μέσω των ιστορικών και βιολογικών επιστημών".
  H βιολογική μας ηλικία ταυτίζεται με τη χρονολογική; Πώς προσδιορίζεται; Σε ποιο βαθμό εξαρτάται από το γενετικό μας υπόβαθρο; Επηρεάζεται από το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής; Τελικά, μπορούμε να επιβραδύνουμε ή να αντιστρέψουμε τη διαδικασία γήρανσης; Παράλληλα με τις σύγχρονες επιστημονικές απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, ειδικοί επιστήμονες θα συζητήσουν την ιστορικότητά τους και θα αναλύσουν τους τρόπους προβολής της νεότητας και της γήρανσης στη γραπτή και στην εικονογραφική παράδοση του Βυζαντίου.
  Από την Τρίτη 6 Μαρτίου και για κάθε Τρίτη μέχρι τις 27 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του ΕΙΕ (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), στις 19:00 και με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις ενδιαφέρουσες διαλέξεις.
  Οι ομιλίες θα μεταδίδονται απευθείας εδώ
  Για περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα πατήστε εδώ και εδώ

  Προσθήκη σχολίου

  0 σχόλια

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  επιστροφή στην κορυφή