Σε εξέλιξη η επίσημη στατιστική έρευνα για την Καινοτομία στις ελληνικές επιχειρήσεις (2014-2016) από το ΕΚΤ και την ΕΛΣΤΑΤ

 • Ευρωπαϊκή καινοτομία
 • Σχολιάστε πρώτοι!
 • Σε εξέλιξη η επίσημη στατιστική έρευνα για την Καινοτομία στις ελληνικές επιχειρήσεις (2014-2016) από το ΕΚΤ και την ΕΛΣΤΑΤ

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα που πραγματοποιεί το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για τη συλλογή των επίσημων στατιστικών στοιχείων για την Καινοτομία στις ελληνικές επιχειρήσεις, με περίοδο αναφοράς την τριετία 2014-2016.

   Tο ποσοστό καινοτόμων επιχειρήσεων της χώρας την περίοδο 2012-2014, με βάση την προηγούμενη έρευνα, ανήλθε σε 51% ξεπερνώντας τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο (49,1%).

  Η συγκεκριμένη έρευνα, η οποία πραγματοποιείται σε δείγμα 6.000 επιχειρήσεων, αποτελεί το ελληνικό σκέλος της επίσημης στατιστικής έρευνας Community Innovation Survey της ΕΕ, η οποία διεξάγεται σε όλα τα κράτη μέλη. Η σημασία της έρευνας είναι μεγάλη καθώς καταγράφει τη δυναμική των επιχειρήσεων της χώρας, τις συναφείς με την καινοτομία παραμέτρους, τις ανάγκες και τα εμπόδια που αυτές αντιμετωπίζουν σε ένα κρίσιμο για την ανταγωνιστικότητά τους τομέα.

  Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης δημοσίευσε πρόσφατα, σε ειδική αναλυτική έκδοση με τίτλο «Καινοτομία στις ελληνικές επιχειρήσεις 2012-2014» τα αποτελέσματα της αμέσως προηγούμενης έρευνας. Όπως προκύπτει από τη μελέτη, το ποσοστό καινοτόμων επιχειρήσεων της χώρας την περίοδο 2012-2014 ανήλθε σε 51%, ξεπερνώντας τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο (49,1%), με την Ελλάδα να βρίσκεται στη 12η θέση μεταξύ των 28 κρατών µελών της ΕΕ.

  Τα αποτελέσματα της έρευνας αποστέλλονται στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

  Διευθύνσεις στο Διαδίκτυο:
  "Καινοτομία στις ελληνικές επιχειρήσεις 2012-2014"
  ΕΚΤ – Δείκτες Έρευνας, Ανάπτυξης, Καινοτομίας

  Προσθήκη σχολίου

  0 σχόλια

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  επιστροφή στην κορυφή