Ολοκληρωμένο πλάνο χρηματοδότησης Εθνικών Ερευνητικών Υποδομών με 224 εκατ. ευρώ

 • Χρηματοδοτήσεις
 • Σχολιάστε πρώτοι!
 • Ολοκληρωμένο πλάνο χρηματοδότησης Εθνικών Ερευνητικών Υποδομών με 224 εκατ. ευρώ

  Η ανάδειξη της σημασίας των Εθνικών Ερευνητικών Υποδομών στην κοινωνία και η συμβολή τους στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, καθώς και η παρουσίαση των 28 Ερευνητικών Υποδομών που χρηματοδοτούνται ήδη από το ΕΣΠΑ 2014-2020 ήταν το αντικείμενο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

  Στην εκδήλωση «Οι Ερευνητικές Υποδομές στην υπηρεσία της Κοινωνίας και της Οικονομίας της Γνώσης», που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ), υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή της ερευνητικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας.
  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναλύθηκαν οι κύριες πολιτικές κατευθύνσεις και πρωτοβουλίες για τη στήριξη της Έρευνας και της Καινοτομίας στη χώρα. Συγκεκριμένα, παρουσιάσθηκε η μέχρι τώρα εξέλιξη υλοποίησης του Πολυετούς Σχεδίου Χρηματοδότησης Ερευνητικών Υποδομών Εθνικής Εμβέλειας της περιόδου 2014-2020. Σε αυτό περιλαμβάνονται 28 ολοκληρωμένες ερευνητικές υποδομές εθνικής εμβέλειας και ανοιχτής πρόσβασης με στοιχεία εξωστρέφειας, βιωσιμότητας και υποστήριξης της καινοτομίας και μέχρι στιγμής έχουν χρηματοδοτηθεί, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» 2014-2020, με 91 εκατομμύρια ευρώ.
  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες συνεδριάσεις (συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης) στους θεματικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι 28 Ερευνητικές Υποδομές, όπου συζητήθηκαν θέματα όπως η ταυτότητα της κάθε υποδομής, η συμβολή στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, οι πολιτικές πρόσβασης σε αυτές, η εξυπηρέτηση των χρηστών και η συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση του φαινομένου της διαρροής εγκεφάλων (brain drain και brain waste).
  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

  Προσθήκη σχολίου

  0 σχόλια

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  επιστροφή στην κορυφή