Φοιτητής από την Κρήτη διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό για την επεμβατική ακτινολογία

Την τρίτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό ιατρικής κατέλαβε ο 23χρονος Ηρακλειώτης φοιτητής Γιώργος Καλαράκης ο οποίος μαζί με ακόμα έναν Έλληνα φοιτητή κατάφερε να αναδειχθεί στην κορυφή του διαγωνισμού γνώσεων επεμβατικής ακτινολογίας για φοιτητές που έγινε στην Βαρκελώνη.

Odysseus II: Διαγωνισμός επιστήμης του διαστήματος για φοιτητές από όλη την Ευρώπη

Διαγωνισμός επιστήμης του διαστήματος για μαθητές και φοιτητές από όλη την Ευρώπη. Διεθνή ταξίδια, έπαθλα μεγάλης αξίας, μαθητεία σε διαστημικούς οργανισμούς και εταιρίες αεροδιαστημικής – τρεις εξαιρετικοί λόγοι για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό επιστήμης του διαστήματος Odysseus II.

2ος Επιχειρηματικός Διαγωνισμός «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες» του ΕΑΠ

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) προκηρύσσει και φέτος τον 2ο Επιχειρηματικό Διαγωνισμό «Ανοικτοί Επιχειρηματικοί Ορίζοντες», έχοντας ως αποστολή την καλλιέργεια του καινοτομικού πνεύματος και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας των φοιτητών, των αποφοίτων, του προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της ακαδημαϊκής κοινότητας ευρύτερα.

Χανιά: Δωρεάν τρόφιμα σε φοιτητές από το «Κουτί του Φοιτητή»

Με στόχο τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικοοικονομικά πολιτών, καθώς και των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων, προωθείται αυτό το διάστημα από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων σειρά δράσεων με επίκεντρο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των οικογενειών, εν όψει και της έναρξης της σχολικής περιόδου.

Σεμινάριο Εξεύρεσης Εταίρων για τη Σχολική Εκπαίδευση, Έρφουρτ, Γερμανία 27 - 30/10/2016

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+, ανακοινώνει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης συμμετοχής σε σεμινάριο εξεύρεσης εταίρων που διοργανώνει η Εθνική Μονάδα Erasmus+ της Γερμανίας, στο Έρφουρτ, κατά το χρονικό διάστημα από 27 έως 30 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο των Διεθνικών Συναντήσεων Συνεργασίας του Προγράμματος Erasmus+ (Erasmus+ Transnational Cooperation Activities/TCAs).

Έλληνες αναδείχθηκαν πρώτοι σε διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό Πολιτικών Μηχανικών

Ο Ιάσων Τζανακάκης και ο Γιάννης Νίκος Τσιούτσιος, 4οετείς φοιτητές στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, κατέκτησαν την 1η θέση στο διεθνή διαγωνισμό που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του International Summer Conference of Civil Engineering Students (ISUCCES) στο Osijek (Κροατία).

Aparratus: Δύο φοιτήτριες του ΟΠΑ σε βοηθούν να βρεις νέα hobbies και επαγγελματικές δεξιότητες!

Η Ευρυδίκη Τασίκα και η Ιφιγένεια Ραμπαβίλα, δευτεροετείς φοιτήτριες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά το τρίτο μόλις εξάμηνο των σπουδών τους, στο πλαίσιο του μαθήματος της «Επιχειρηματικότητας» ξεκίνησαν να αναπτύσσουν μια νέα επιχειρηματική ιδέα.

Διδακτορική διατριβή 2016 – 2017 στο Φιλολογικό ΑΠΘ

Η Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. (συνεδρία αρ. 193/19-5-2016) αποφάσισε την προκήρυξη 12 μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών στο Β ́ κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών) για το πανεπιστημιακό έτος 2016-2017 ως εξής:

Ενδιαφέρεσαι να σπουδάσεις στο ΕΜΠ; Λάβε μέρος στην NTUni­dAy!

Στις 11 Ιουνίου 2016, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στα κτίρια της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, με πρωτοβουλία της EESTEC (εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, πανευρωπαϊκός οργανισμός, που αποτελείται από φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών) LC Athens και υπό την αιγίδα του Ε.Μ.Π., η NTUni­dAy, μια ημέρα γνωριμίας με τις σχολές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Διημερίδα Job Fair Athens

Είσαι φοιτητής ή απόφοιτος πολυτεχνικής, οικονομικής ή τεχνολογικής σχολής; Τώρα σου δίνεται η ευκαιρία να συναντήσεις εκπροσώπους περισσότερων από 50 εταιρειών μέσα σε 2 μέρες! Το Job Fair Athens επέστρεψε για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Μεταπτυχιακά 2016: «Τεχνολογίες Υπολογισμού και δικτύων» στο ΤΕΙ Αθήνας

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας λειτουργεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Τεχνολογίες Υπολογισμού και δικτύων».

30 υποτροφίες 2016 στο Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Πολιτική»

30 υποτροφίες 2016 δωρεάν συμμετοχής στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα «Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Πολιτική». To Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα «Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Πολιτική (Κωδ. ΕΠ 102/2015)» και προκηρύσσει διαγωνισμό για 30 υποτροφίες δωρεάν συμμετοχής σε αυτό.

30 Υποτροφίες 2016 από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αφών Μπάκαλα

Το Κοινωφελές Ίδρυμα ΑΦΩΝ Π. ΜΠΑΚΑΛΑ προκηρύσσει «διαγωνισμό» 30 υποτροφίες 2016, σε Αρκάδες απόρους σπουδαστές, εξ’ ων είκοσι (20) για σπουδές στο εσωτερικό και δέκα (10) για σπουδές στο εξωτερικό.

Υποτροφία σε απόφοιτο νομικής από την εταιρεία Κυριακίδης Γεωργόπουλος

Η Δικηγορική Εταιρεία ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τιμώντας την μνήμη του εκ των ιδρυτών της Κωνσταντίνου Κυριακίδη, προκηρύσσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τη χορήγηση ετήσιας υποτροφίας, σε πτυχιούχο Νομικής σχολής των ημεδαπών ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Master’s στο Εξωτερικό. Η υποτροφία αφορά στο Ακαδημαϊκό Έτος 2016/2017.

Υπ. Παιδείας: Υποτροφίες 2016 από Κληροδοτήματα

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις για συμμετοχή στο διαγωνισμό ανάδειξης υποτρόφων από κληροδοτήματα ακαδημαϊκού έτους 2015-2016, από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016 έως και την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.

Microsoft Imagine Cup 2016: Έναρξη συμμετοχών για τον πιο καινοτόμο φοιτητικό διαγωνισμό!

Το Imagine Cup, ο ετήσιος διαγωνισμός τεχνολογίας της Microsoft που ενισχύει τη νεανική καινοτομία, καλεί για 14η συνεχόμενη χρονιά, φοιτητές από όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τις ιδέες τους και το ταλέντο τους, δηλώνοντας συμμετοχή μέχρι τις 10 Απριλίου 2016, για τους Ελληνικούς τελικούς που θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS