Φοιτητής από την Κρήτη διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό για την επεμβατική ακτινολογία

 • Φοιτητική ζωή
 • Σχολιάστε πρώτοι!
 • Φοιτητής από την Κρήτη διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό για την επεμβατική ακτινολογία

  Την τρίτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό ιατρικής κατέλαβε ο 23χρονος Ηρακλειώτης φοιτητής Γιώργος Καλαράκης ο οποίος μαζί με ακόμα έναν Έλληνα φοιτητή κατάφερε να αναδειχθεί στην κορυφή του διαγωνισμού γνώσεων επεμβατικής ακτινολογίας για φοιτητές που έγινε στην Βαρκελώνη.

   

  Τι είναι η επεμβατική ακτινολογία;

  Η επεμβατική ακτινολογία είναι κλινική εξειδίκευση της ακτινολογίας. Οι επεμβατικοί ακτινολόγοι χρησιμοποιώντας ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές και απεικονιστικές μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας (υπερηχοτομογράφο, ψηφιακό αγγειογράφο, υπολογιστικό τομογράφο), μπορούν να θεραπεύσουν παθήσεις που παλαιότερα απαιτούσαν πολύωρα ανοικτά χειρουργεία. Για παράδειγμα, μπορούν να θεραπεύσουν ανευρύσματα αρτηριών του εγκεφάλου εισάγοντας υλικά μόνο από μια μικρή τομή στη μηριαία αρτηρία. Ο ασθενής επωφελείται με λιγότερο πόνο, επιπλοκές και παραμονή στο νοσοκομείο σε σχέση με το ανοικτό χειρουργείο.

  Ο διαγωνισμός

  Οι φοιτητές συμμετείχαν στο παγκόσμιο συνέδριο της Εταιρίας Επεμβατικής Ακτινολογίας (CIRSE 2016) στη Βαρκελώνη, με 6.700 συμμετέχοντες από 91 χώρες. Στα πλαίσια του συνεδρίου διεξήχθη διαγωνισμός γνώσεων επεμβατικής ακτινολογίας για φοιτητές. Η δική τους ομάδα 5 ατόμων, στην οποία συμμετείχαν 2 Έλληνες και 3 φοιτητές από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, πήρε την 3η θέση.

  Πηγή: mycampus.gr

  Προσθήκη σχολίου

  0 σχόλια

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  επιστροφή στην κορυφή