Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων ανοίγει τις πόρτες του για τους επισκέπτες

 • Ευρωπαϊκή καινοτομία
 • 1 σχόλιο
 • Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων ανοίγει τις πόρτες του για τους επισκέπτες

  Με την περιοδική έκθεση «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων από τον 19ο στον 21ο αιώνα, μια περιπετειώδης πορεία στο χώρο και το χρόνο», εγκαινιάζεται ουσιαστικά το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

  Το νέο μουσείο, το οποίο κατασκευάστηκε στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Χατζηδάκη, στη συνοικία της Χαλέπας, διαθέτει μεγάλη αίθουσα εκθεμάτων, αίθουσες διοίκησης, βοηθητικούς χώρους και αποθήκες, εργαστήρια συντήρησης, αμφιθέατρο και εξωτερικό χώρο στάθμευσης 80 οχημάτων.

  Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, επισήμανε ότι με την ανέγερσή του υλοποιείται ένα όραμα το οποίο, όπως τόνισε, υπήρχε από αρκετά χρόνια πριν, ενώ με την μόνιμη εγκατάσταση και μεταφορά του αρχαιολογικού υλικού από το παλαιό, το οποίο από το 1963 στεγάζεται στο καθολικό της ενετικής μονής του Αγίου Φραγκίσκου, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων θα καταστεί σε ένα πλήρες λειτουργικό μουσείο για την περιοχή.

  Στις συλλογές του Μουσείου που αναμένεται να μεταφερθούν, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, ευρήματα από τις νεολιθικές θέσεις (κυρίως σπήλαια), τους οικισμούς και τα νεκροταφεία των μινωικών και ιστορικών χρόνων που έχουν εντοπιστεί, ευρήματα που προέρχονται από ανασκαφικές έρευνες στον λόφο Καστέλλι, καθώς και πήλινες πινακίδες Γραμμικής Α και Β.

  Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2016, παρουσιάζει τη διαδρομή του μουσείου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

  Πηγή: goodnews.gr

  Προσθήκη σχολίου

  1 σχόλιο

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  • Guest
   Ανώνυμος χρήστης Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016 08:06 Σύνδεσμος σχολίου

   Άψογη εκτέλεση, τεχνολογικά ανώτερο μουσείο με τα ίδια όμως εκθέματα. Αξίζει η προσπάθεια και αναβαθμίζει τη χώρα μας. Μπράβο στους συντελεστές της προσπάθειας.

  επιστροφή στην κορυφή