Η πανδημία έβλαψε την ποιότητα ζωής και την ψυχική υγεία των φοιτητών

 • Ειδήσεις
 • Σχολιάστε πρώτοι!
 • Η πανδημία έβλαψε την ποιότητα ζωής και την ψυχική υγεία των φοιτητών

  ΕΡΕΥΝΑ: Η πανδημία έβλαψε την ποιότητα ζωής και την ψυχική υγεία των φοιτητών Από τον Μάρτιο του 2020, τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα έχουν αλλάξει στη διαδικτυακή μάθηση, εκτός από ορισμένες εργαστηριακές ή κλινικές διαλέξεις με μειωμένο αριθμό φοιτητών και για διαφορετικές χρονικές περιόδους.

  Έτσι, οι καθημερινές διαλέξεις καθώς και οι εξετάσεις πραγματοποιούνται μέσω διαδικτυακών πλατφορμών μέχρι σήμερα και ως αποτέλεσμα, πολλοί φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Ο στόχος αυτής της μελέτης ήταν να προσδιορίσει τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στην ποιότητα ζωής και την ψυχική υγεία των φοιτητών πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Από όσο γνωρίζουμε, είναι μία από τις ελάχιστες μελέτες με τόσο εκτεταμένο δείγμα, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων για την ποιότητα ζωής και την ψυχική υγεία. Η παρούσα μελέτη είχε στόχο να αναδείξει το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται από τις επιπτώσεις του COVID-19 στην ψυχική υγεία και να προτείνει τρόπους βελτίωσης της ψυχικής κατάστασης των φοιτητών, με στόχο τη μείωση των ποσοστών κατάθλιψης, άγχους και μετατραυματικού στρες στον πληθυσμό αυτό.

  Συμμετείχαν 1.266 φοιτητές από όλη την Ελλάδα και  και τις διάφορες σχολές με 73,6% γυναίκες και 26,4 άντρες. Η μελέτη έγινε με τη χρήση ανώνυμων ερωτηματολογίων με συνολικό αριθμό ερωτήσεων (82), που περιέχουν ερωτήσεις σχετικά με την ποιότητα ζωής, την ψυχική υγεία και κάποια δημογραφικά στοιχεία των φοιτητών. Η προώθηση του ερωτηματολογίου έγινε διαδικτυακά με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και των Γραφείων Διασύνδεσης των Ιδρυμάτων της κάθε σχολής. Το δείγμα της έρευνας αποτελούσαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές διαφορετικών σχολών των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

  Foititikanea.gr


  Προσθήκη σχολίου

  0 σχόλια

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  επιστροφή στην κορυφή