ΕΠΙΣΗΜΟ: Πώς θα προσέρχονται από Σεπτέμβρη οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια!

 • Ειδήσεις
 • Σχολιάστε πρώτοι!
 • ΕΠΙΣΗΜΟ: Πώς θα προσέρχονται από Σεπτέμβρη οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια!

  ΕΠΙΣΗΜΟ: Πώς θα προσέρχονται από Σεπτέμβρη οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια! Άνοιγμα Πανεπιστημίων:

  Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, οι φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό οφείλουν να προσέρχονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. 

  Στα Πανεπιστήμια οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν πάνω στα έδρανά τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή το εργαστηριακό τεστ ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει και ηλεκτρονική πλατφόρμα. Πιο αναλυτικά, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει: «Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου. 00:27 / 01:07 Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Εξεταστική Σεπτεμβρίου 2021 Συρίγος:

  Έτσι θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια το Φθινόπωρο Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα. Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών. Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές.  Μείνετε συντονισμένοι στην ενημερωτική σελίδα Φοιτητικά Νέα-Newsroom Παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών».

  Πηγή: Foititikanea.gr

  Προσθήκη σχολίου

  0 σχόλια

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  επιστροφή στην κορυφή