Βάσεις 2021: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωσή τους - Και με SMS το αποτέλεσμα

 • Ειδήσεις
 • Σχολιάστε πρώτοι!
 • Βάσεις 2021: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωσή τους - Και με SMS το αποτέλεσμα

  Λίγα 24ωρα απομένουν για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια, δίνοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

  Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και αναμένουν την ανακοίνωση για τις βάσεις εισαγωγής.
  Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει είτε αύριο, Παρασκευή 27 Αυγούστου, είτε τη Δευτέρα 30 Αυγούστου.

  Βάσεις 2021: Και με SMS η ανακοίνωσή τους

   
  Όσοι μαθητές δήλωσαν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου θα λάβουν σχετικό SMS, μέσω του οποίου θα τους γνωστοποιείται η σχολή ή το τμήμα εισαγωγής τους.

  Οι εκτιμήσεις

  Οι φετινές Πανελλαδικές είναι βέβαιο ότι θα αφήσουν εκτός πανεπιστημιακών τμημάτων αρκετούς υποψηφίους, λόγω της εφαρμογής του μέτρου της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Μια βασική αλλαγή είναι ότι φέτος δεν πρόκειται να υπάρξουν σχολές με βάση κάτω από 8.000 μόρια.

  Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, των Θεωρητικών Επιστημών, τα θέματα ήταν ευκολότερα από πέρσι άρα θα υπάρξει άνοδος των βάσεων, σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει στο Sputnik ο Αντώνης Φλωρόπουλος, εκπαιδευτικός αναλυτής και διευθυντής των φροντιστηρίων «Ομόκεντρο».

  Στο δεύτερο πεδίο, που είναι οι Θετικές Επιστήμες, ο κ. Φλωρόπουλος τόνισε ότι τα θέματα ήταν ευκολότερα, συνεπώς και εκεί προβλέπεται άνοδος των βάσεων.
  Στις Ιατρικές Σχολές, που είναι και περιζήτητες, ο πήχης θα ανέβει πάνω από τα 19.000 μόρια, καθώς τα θέματα ήταν πιο εύκολα.

  Στο τέταρτο πεδίο, ο κ. Φλωρόπουλος εκτίμησε πως στις Οικονομικές Επιστήμες δεν διαφαίνεται πως θα είναι τόσο μεγάλη και τόσο διακριτή η αύξηση. Παράλληλα, σε αυτό το επιστημονικό πεδίο αναμένεται να σημειωθεί και η χαμηλότερη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

  sputniknews.gr

  Προσθήκη σχολίου

  0 σχόλια

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  επιστροφή στην κορυφή