Εκδήλωση «Ενισχύοντας την Ισότητα των Φύλων και τη Διάσταση του Φύλου στην Έρευνα και την Καινοτομία»

 • Εκδηλώσεις
 • Σχολιάστε πρώτοι!
 • Εκδήλωση «Ενισχύοντας την Ισότητα των Φύλων και τη Διάσταση του Φύλου στην Έρευνα και την Καινοτομία»

  Eκδήλωση με θέμα «Ενισχύοντας την Ισότητα των φύλων και τη Διάσταση του Φύλου στην Έρευνα και την Καινοτομία» διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στις 20 Ιουνίου 2019, στις 09:00 π.μ., στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου GENDERACTION, στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση της ισότητας των φύλων και η ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στην έρευνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

  Το ποσοστό των γυναικών στις ανώτερες βαθμίδες του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού αυξάνεται, ενώ η διάσταση του φύλου ενσωματώνεται στην έρευνα με καλύτερο τρόπο στην Ευρώπη σε σχέση με τον παγκόσμιο δείκτη. Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο αριθμός των γυναικών που καινοτομούν παραμένει χαμηλός, η «γυάλινη οροφή» (συγκέντρωση γυναικών στις χαμηλές ακαδημαϊκές βαθμίδες) είναι ακόμα υπαρκτή, στοιχεία που αναδεικνύουν την διατήρηση των στερεοτύπων και την ανάγκη ανάληψης περαιτέρω δράσεων.

  Αναγνωρίζοντας τη σημασία της προώθησης των αλλαγών μέσω συστηματικών και συντονισμένων δράσεων, η εκδήλωση θα προσφέρει ένα πεδίο διαλόγου και ανταλλαγής καλών πρακτικών και εμπειριών σε θέματα ισότητας φύλων. Ειδικότερα, η εκδήλωση θα διερευνήσει ζητήματα σχετικά με τον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την παρακολούθηση των πολιτικών για την ισότητα των φύλων σε φορείς και χρηματοδότες έρευνας. Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα εξεταστεί ο ρόλος των χρηματοδοτών έρευνας στην ενσωμάτωση της διάσταση του φύλου στην έρευνα και την καινοτομία. 

  Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπροσώπους πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και χρηματοδοτών έρευνας, σε στελέχη φορέων που ασχολούνται με την ισότητα των φύλων και την έρευνα, σε εμπειρογνώμονες που εξειδικεύονται σε θέματα φύλου και σε νέους ερευνητές.

  Γλώσσα εργασίας της εκδήλωσης θα είναι τα αγγλικά. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά εδώ.

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

  Προσθήκη σχολίου

  0 σχόλια

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  επιστροφή στην κορυφή