Ελληνική εταιρεία διακρίθηκε σε πρόγραμμα του EIT Health για την ενίσχυση της καινοτομίας

 • Ευρωπαϊκή καινοτομία
 • Σχολιάστε πρώτοι!
 • Ελληνική εταιρεία διακρίθηκε σε πρόγραμμα του EIT Health για την ενίσχυση της καινοτομίας

  Μία ελληνική πρόταση θα λάβει καθοδήγηση και χρηματοδότηση ύψους 75.000 ευρώ από το EIT Health, μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας. Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά ψηφιακή εφαρμογή που προβλέπει σοβαρά περιστατικά σε ασθενείς που εμφανίζουν το σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών (OHSS). Η εφαρμογή για κινητά PredictOHSS θα αντιμετωπίσει την ανάγκη των κλινικών χειρουργών για εξατομικευμένη πρόβλεψη βάσει του προφίλ κάθε ασθενούς.

  Το OHSS επηρεάζει γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF). Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 780.000 κύκλοι θεραπείας IVF στην Ευρώπη. Το OHSS συνδέεται με θνησιμότητα, με αναφερθείσα συχνότητα 3 θανάτων ανά 100.000 γυναίκες που υποβλήθηκαν σε διέγερση των ωοθηκών, ενώ το 2014 καταγράφηκαν 2040 σοβαρά περιστατικά. Η εφαρμογή PredictOHSS, που αναπτύχθηκε από μια καινοτόμο ελληνική εταιρεία, εστιάζει στην προώθηση της ηλεκτρονικής υγείας (eHealth), προκειμένου να υποστηρίξει τη λήψη αποφάσεων με βάση στοιχεία, να αυξήσει την αυτοματοποίηση και, ως εκ τούτου, να καταστήσει την υγειονομική περίθαλψη απλούστερη και αποτελεσματικότερη.

  Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από το EIT Health Regional Innovation Scheme (RIS) το οποίο υποστηρίζει ευρωπαϊκές χώρες στην ανακάλυψη και ανάπτυξη καινοτομιών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και σε άλλους τομείς. Το EIT Health RIS Innovation Call στοχεύει στη χρηματοδότηση υψηλής ποιότητας, ισχυρών και ισορροπημένων έργων που θα αναπτυχθούν από τοπικούς ακαδημαϊκούς φορείς και επιχειρήσεις. Η ανάπτυξη των έργων θα υποστηριχθεί από τους τοπικούς συνεργάτες του προγράμματος. 

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

  Προσθήκη σχολίου

  0 σχόλια

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  επιστροφή στην κορυφή