Επιλέγουμε Ελλάδα χτίζοντας Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας

 • Παρουσιάσεις
 • Σχολιάστε πρώτοι!
 • Επιλέγουμε Ελλάδα χτίζοντας Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας

  Στο πλαίσιο των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που σχεδίασε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΥΟΑ) σε συνεργασία με άλλα υπουργεία, η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων (ΓΓΣΙΕ) και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT) συνήψαν προγραμματική συμφωνία και δρομολόγησαν συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις στην κατεύθυνση της διασύνδεσης και συνεργασίας των Ελλήνων επιστημόνων. 

  Το ζητούμενο είναι  η δημιουργία «γεφυρών» ανάμεσα σε επιστήμονες, επαγγελματίες, φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με τους Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, προκειμένου να συνεργαστούν, αξιοποιώντας επιχειρηματικές ή/και ερευνητικές πρωτοβουλίες. Έτσι αναμένεται να αξιοποιηθεί όσο γίνεται καλύτερα το σύνολο του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα.

  Η ΓΓΣΙΕ σε συνεργασία με το ΕΚΤ, κεντρικό εθνικό φορέα για την Έρευνα – Τεχνολογία - Ανάπτυξη - Καινοτομία, θα αναζητήσουν τους βέλτιστους τρόπους προκειμένου να αναπτυχθεί η πλατφόρμα μέσω της οποίας θα παρέχονται υπηρεσίες για την επίτευξη των στόχων.   Η τελευταία θα γίνει δυνατή μέσα από την καταγραφή της δραστηριότητας και των χαρακτηριστικών του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που παραμένει στην Ελλάδα όσο και καταγραφή, χαρτογράφηση και διαρκής παρακολούθηση της θέσης και των χαρακτηριστικών του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού εκείνου που έχει φύγει για το εξωτερικό. Η τεκμηρίωση του φαινομένου της φυγής (Brain Drain), όπως επίσης και της κινητικότητας του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού (Brain Circulation), είναι καθοριστικής σημασίας για την αντικειμενική διάγνωση των προβλημάτων και των ευκαιριών καθώς και για την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας με πραγματικά στοιχεία.

  Η πρωτοβουλία θα συνεισφέρει στην οικοδόμηση δεσμών εμπιστοσύνης και θα λειτουργήσει ως «γέφυρα» που διευκολύνει το ελληνικό εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στην Ελλάδα να συνδεθεί επαγγελματικά, επιχειρηματικά και επιστημονικά με το αντίστοιχο στο εξωτερικό. Η διασύνδεση αυτή σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αμοιβαία επωφελής για όσους και όσες εμπλακούν, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό  και παράλληλα να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας.

  Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

  Προσθήκη σχολίου

  0 σχόλια

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  επιστροφή στην κορυφή