Η τεχνητή νοημοσύνη και τα δεδομένα στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ψηφιακής στρατηγικής

 • Παρουσιάσεις
 • Σχολιάστε πρώτοι!
 • Η τεχνητή νοημοσύνη και τα δεδομένα στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ψηφιακής στρατηγικής

  Ανακοινώνοντας μια φιλόδοξη ψηφιακή στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη και τα δεδομένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε το πλαίσιο για το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης. Στόχος της στρατηγικής είναι να καταστήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό επωφελή για όλους, θέτοντας ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.

  Η στρατηγική ανοίγει νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και ενισχύει την ανάπτυξη αξιόπιστης τεχνολογίας υπέρ μιας ανοικτής και δημοκρατικής κοινωνίας και μιας δυναμικής και βιώσιμης οικονομίας. H ψηφιακή τεχνολογία θα συμβάλει επίσης στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην επίτευξη της πράσινης μετάβασης. Οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν, αφορούν τη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς δεδομένων και τη διασφάλιση της ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης, ως πρώτα βήματα για την επίτευξη των στόχων αυτών.

  Η Ευρώπη ως αξιόπιστος ψηφιακός ηγέτης

  Η ψηφιακή στρατηγική της ΕΕ έρχεται να θέσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην υπηρεσία των ανθρώπων, των επιχειρήσεων και του πλανήτη, σύμφωνα με τις αξίες της ΕΕ. Για να το επιτύχει αυτό, καθορίστηκαν τρεις άξονες δράσης για την επόμενη 5ετία:

  1. Η τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου. Ο άξονας αυτός περιλαμβάνει τις ενέργειες για τη προστασία των ανθρώπων από κυβερνοαπειλές, τις επενδύσεις σε ψηφιακές ικανότητες για όλους τους πολίτες, την επιτάχυνση της ανάπτυξης υπερταχέων ευρυζωνικών συνδέσεων για κατοικίες, σχολεία και νοσοκομεία σε όλη την ΕΕ, και την επέκταση των ευρωπαϊκών υποδομών σε υπερυπολογιστές, για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στους τομείς της ιατρικής, των μεταφορών και του περιβάλλοντος.

  2. Δίκαιη και ανταγωνιστική ψηφιακή οικονομία. Με στόχο τη δημιουργία μιας δίκαιης οικονομίας στη νέα ψηφιακή εποχή, θα δοθούν κίνητρα επέκτασης σε νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις μέσω χρηματοδότησης, θα προταθούν νόμοι προστασίας του ηλεκτρονικού εμπορίου από επιγραμμικές (online) πλατφόρμες και θα αποσαφηνιστούν και διασφαλιστούν οι κατάλληλοι κανόνες για τη ψηφιακή οικονομία γενικότερα. Παράλληλα, θα γίνουν περαιτέρω προσπάθειες διασφάλισης ισότιμων όρων ανταγωνισμού για όλες τις ευρωπαϊκές εταιρείες, και θα ενταθούν οι ενέργειες για πρόσβαση των πολιτών και επιχειρήσεων σε υψηλής ποιότητας δεδομένα, με παράλληλη διασφάλιση της προστασίας προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων.

  3. Ανοικτή, δημοκρατική και βιώσιμη κοινωνία. Σε αυτόν τον άξονα συμπεριλαμβάνονται ενέργειες για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού χώρου δεδομένων υγείας που θα προωθεί τη στοχευμένη έρευνα, διάγνωση και θεραπεία, την ενδυνάμωση των πολιτών για τον καλύτερο έλεγχο και την προστασία των δεδομένων τους, την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο και την ενίσχυση της ποικιλίας και της αξιοπιστίας του περιεχομένου των μέσων ενημέρωσης, αλλά και ενέργειες ώστε να καταστεί η Ευρώπη κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ και εδώ.

  Προσθήκη σχολίου

  0 σχόλια

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

  επιστροφή στην κορυφή